Nova vest
Ekipni sportovi

Petak, 15.09.2023.

08:15

Minesota nemoćna – Filadelfija ima recept: odbrana + trčanje VIDEO

Filadelfija Iglsi pobedili su Minesota Vajkingse rezultatom 34:28 u drugom kolu NFL-a.

Izvor: SN

Autor: SN

Minesota nemoćna – Filadelfija ima recept: odbrana + trčanje VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

U noći između četvrtka i petka je odigran prvi meč drugog kola NFL-a između Filadelfija Iglsa i Minesota Vajkingsa i pobedu su odneli vice-šampioni lige.

Iglsi su sjajno trčali i to je bilo njihovo najjače oružje pošto su na taj način osvojili 259 jardi, dok su pasom imali "samo" 193 jarda.

Odbrana Iglsa je takođe bila na visini zadatka. Naterali su Vikinge na 4 izgubljene lopte, samo 28 jardi trčanjem, ali je Kirk Kazins pasom osvojio 364 jarda i treba samo istaći da je lopta 40 minuta bila u posedu Filadelfije, a 20 u posedu Minesote.

Minesota je imala 3 od 3 u crvenoj zoni, a 4 tačdauna je bacio Kazins. Imali su Iglsi 3:0 u prvoj četvrtini kada su dozvolili Kazinsu prvi tačdaun, a onda su gosti iz Minesote odbranom dozvolili tek fild gol Iglsima pa se lampica upalila u glavi Džejlena Hurtsa.

Znao je da će saradnja Kazinsa i Džastina Džefersona biti vrhunska, pa je morao da ubaci u viši stepen prenosa. Iako rezultat kaže da je razlika tek 6 poena, pobeda Iglsa je ubedljiva i sigurna, čak dominantna jer se ni u jednom trenutku nije postavljalo pitanje da li će pobediti.

Baš ta odbrana i izgubljene lopte su skupo koštale Minesotu, pa je na to došla i povreda centra Gereta Bredburija, levog tekla Kristijana Derisoa i defanzivnog rašera Markusa Devenporta koji je imao samo pet akcija i ostao potom u svlačionici.

Vajkingsi imaju 0-2 na startu sezone, opet ne valja, a Filadelfija je nastavila po starom i sa 2-0 počela kampanju 2023/24 gde se nada još jednom Superbol nastupu.

Džejlen Hurts je imao 193 jardi pasom uz 18/23 uspešnosti za jedan tačdaun. Deandre Svift je iz 28 nošenja imao jedan tačdaun i 175 jardi, Hurts je istrčao 35, a 40 Skot.

Što se hvatanja tiče, 131 jard je imao Devonta Smit.

U redovima Minesote, Kazins je imao 4 tačdaun pasa i 364 jardi dok je Metison iz 8 nošenja osvojio 28 jardi, a hvatanjem Džastin Džeferson imao 159 jardi, 72 Edison i 66 Hokinson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu