"Idemo u Budvu po medalje" VIDEO

Bokserska reprezentacija Srbije završila je dvanaestodnevne pripreme na Zlatiboru za Evropsko prvenstvo za seniore do 22 godine koje se održava u Budvi.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Almir Memić na SP (Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)
Almir Memić na SP (Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Srbiju će u Budvi predstavljati Almir Memić, Semiz Aličić, Stefan Camović, Omer Ametović, Aleksej Šendrik i Jovan Nikolić, odnosno Sara Ćirković i Kristina Nadj Varga.

"Momci i devojke su veoma dobro i vredno radili sve vreme, očekujemo dobar rezultat i napomenuću samo da smo prethodnih godina na ovim prvenstvima osvojili tri medalje prvi put u istoriji od kada postoji ovo takmičenje", rekao je selektor muške bokserske reprezentacije Milan Piperski i dodao da imaju obavezu da sa ovog prvenstva donesu bar dve ili tri medalje.

Piperski je naglasio da je konkurencija paklena i da nimalo neće biti lako, ali da su spremni na sve izazove.

"Mi imamo šest predstavnika u šest različitih težinskih kategorija kada su muškarci u pitanju i dve predstavnice u ženskoj konkurenciji"
, objasnio je Piperski i istakao da je srpska bokserska reprezentacija jedna od najmladjih u Evropi, ali da su veoma ozbiljni i odgovorni što potvrdjuje i podatak da su do sada uspeli da obezbede dve vize za Olimpijske igre (Vahid Abasov i Natalija Šadrina), te da će imati još dva kvalifikaciona turnira, pa broj učesnika do početka OI možda bude i veći.

Mlada snaga srpskog boksa i jedan od onih koji slovi za predvodnika mlade garde Almir Memić kaže da je zadovoljan pripremama na Zlatiboru.

"Ja sam se spremao pre ovog takmičenja i za Evrokup gde sam osvojio medalju, tim nam je dobar, petorica takmičara ima već medalje četvorica evropske i jedan član balkansko zlato"
, rekao je Memić istakavši da iz Budve takodje očekuju nove medalje.

Žensku boksersku reprezentaciju Srbije u kategoriji do 22 godine na Evropskom prvenstvu u Budvi predstavljaće dve takmičarke i obe sa najvišim ambicijama.

"Imamo ove godine ekipu koja zaista rezultatima iz mladjih uzrasta obećava medalje na EP"
, rekao je Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije Srbije.

Sara Ćirković, osvajačica svetskog juniorskog zlata i ponosna vlasnica Zlatne rukavice, jedna je od reprezentativki koja pakuje kofere za Budvu.

"Super smo spremni i mislim da ćemo uzeti dosta medalja"
, kategorična je Sara, koja veruje da će i ona i njena klupska koleginica osvetlati obraz Srbije u Budvi i još bolje se spremiti za EP 2024. godine kada je Beograd domaćin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.