Ništa od spektakla Pakjao – Kan

Meč za titulu svetskog šampiona u velter kategoriji u verziji WBO između Amira Kana i Menija Pakjaa neće biti održan u aprilu, kako je ranije najavljeno

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Kan i Pakjao su krajem februara putem društvenih mreža saopštili da će 23. aprila boksovati, a pretpostavljalo se da će borba biti održana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako je preneo Los Anđeles Tajms, promoter Bob Arum je rekao da "Kan neće biti Pakjaov naredni protivnik". On je dodao da su pregovori propali i da Pakjao i Kan neće moći da boksuju jedan protiv drugog do druge polovine godine.

"Ako je nešto suviše dobro da bi bilo istinito, onda je suviše dobro da bi bilo istinito. Kada su me kontaktirali znao sam da je to ludo, da se neće dogoditi. Želeli su da se kockaju. Ta borba se, za sada, neće održati", rekao je Arum.

Pakjao (38) je u februaru pozvao pratioce na Tviteru da izaberu njegovog narednog protivnika, a najviše glasova dobio je Britanac Amir Kan.

Kan (30) je dobio 48 odsto glasova, ispred sunarodnika Kela Bruka, Australijanca Džefa Horna i Amerikanca Terensa Kroforda.

Pakjao je senator na Filipinima, a prvi je bokser koji je bio šampion u osam težinskih kategorija. On je u 67 borbi ostvario 59 pobeda, uz šest poraza i dve nerešene borbe.

Karijeru je završio krajem aprila, ali se u novembru vratio u ring i pobedio Amerikanca Džesija Vargasa za WBO titulu. Kan je u 35 borbi ostvario 31 pobedu i pretrpeo je četiri poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.