Nova vest
Borilački sportovi 0

9.4.2024.

18:15

Mlade srpske rvačice bruse formu na Divčibarama

Ženska rvačka reprezentacija Srbije na Divčibarama se priprema za predstojeća Evropska prvenstva u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Rvački savez Srbije

Treneri našeg ženskog nacionalnog tima Dalibor Perović i Gadir Zahabi okupili su 15 rvačica uzrasta do 17 i 20 godina, a to su: Iva Dragović, Maša Perović, Jovana Radivojević, Nataša Vuković, Emilija Jakovljević, Tunde Kontra, Evelin Ujhelji, Ivana Gajić, Jana Petrović, Milica Sekulović, Milana Mitrović, Andjela Cvetković, Habi Orši, Gabriela Berkec i Lena Ećimović.

Sa pripremama smo počeli u Moldaviji gde smo bili 14 dana, a zatim smo imali prvu proveru na seniorskom turniru Dan Kolov i Nikola Petrov u Sofiji gde smo osvojili dve srebrne medalje. Odličjima su se okitile Maša Perović u kategoriji do 65 kg i Fani Nadj u kategoriji do 72 kg”, kaže Dalibor Perović.

“Na Divčibarama imamo zaista vrhunske uslove za rad i tu ćemo boraviti do 13. aprila, a sjajna je stvar što su sa nama i rvačice iz Rumunije i Hrvatske, pa imamo izvarnerdu priliku za kvalitetan sparing. Posle priprema na Divčibarama putujemo za Budimpeštu gde ćemo učestvovati na međunarodnom turniru za juniorke, a potom ostajemo u njihovom treningu kampu gde će takođe biti nekoliko selekcija i odlična prilika za kvalitetan trening. Ove godine u fokusu nam učešća na evropskim prvenstvima, tako da formu tempiramo upravo za ta takmičenja i nadamo se dobrim rezultatima”, konstatovao je Perović.

On ne krije da su ambicije sa ovom generacijom rvačica velike.

"Očekujemo osvajanje jedne ili dve medalje. Iskreno se nadamo da je taj cilj ostvariv, a to bi zaista bio veliki uspeh", zaključio je Perović.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu