Nova vest
Borilački sportovi 3

12.4.2024.

10:55

Srbin na glavnoj MMA sceni – Rakić pogledom "streljao" Čeha VIDEO

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić biće u centru pažnje regionalne publike tokom jubilarne UFC 300 priredbe.

Izvor: Klix.ba

Profimedia/Louis Grasse/Px Images

Preliminarni deo elitne MMA priredbe u Las Vegasu otvoriće upravo Rakićeva borba, prva posle dve godine, sa Čehom Jižrijem Prihaskom.

Nih dvojica su se u četvrtak predstavili pred medijima, a onda su se međusobno suočili.

Predstava za javnost nije prošla bez varnica.

Drugi i peti izazivač UFC poluteške kategorije uneli su se jedan drugom u lice, a i nakon što su ih razdvojili Rakić je nastavio da "strelja" češkog poluteškaša pogledom.

"Ti si lažni Samuraj. Ova borba mi je vrlo važna. On je iz Evrope, ja sam iz Evrope, živimo blizu, hajde da vidimo ko je kralj Evrope i onda kralj cele planete", rekao je Rakić.

Ove reči su razbesnele Prohasku koji smatra da je Srbin iz Beča preterao.

"Previše priča... Ovo je obična borba, za mene samo jedna u nizu. Nije ovo borba za novog kralja Evrope jer ja i ne razmišljam da to budem. Ja hoću da budem kralj celog sveta, odnosno šampion. I to ću pokazati", rekao je Čeh.

Rakić ima 32 godine i u dosadašnjem delu karijere ima učinak od 14 pobeda i tri poraza. S druge strane, Prohaska je na skoru od 29-4-1.

Profimedia/Louis Grasse/PxImages

Ovo će biti prva borba za Prohasku nakon što je u novembru prošle godine tehničkim nokautom u drugoj rundi izgubio od Aleksa Pereire na UFC 295 priredbi.

S druge strane, Rakić dolazi nakon što je u maju 2022. godine izgubio od Jana Blahoviča nakon prekida u trećoj rundi usled Aleksandrove povrede kolena.

Duel Rakića i Prohačke je na programu u nedelju od 2 časa ujutru po našem vremenu.

Glavne borbe na UFC 300 biće dueli Džastin Gejdži (25-4-0) – Maks Holovej (25-7-0) i borba za titulu poluteške kategorije Aleks Pereira (9-2-0) – Džamal Hil (12-1-0).

Sofascore
 
Sofascore
Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu