Nova vest
Borilački sportovi 0

31.3.2024.

12:21

Bokseri iz tzv. Kosova spremni za Beograd – čeka se konačna odluka

Bokserski savez takozvane države Kosovo predstavio je borce koji su predviđeni da se takmiče na Evropskom prvenstvu u Beogradu od 15. do 29. aprila.

Izvor: sport.b92

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Činjenica je, ipak, da je njihov dolazak u srpsku prestonicu malo verovatan iz dobro poznatih razloga, ali je Bokserski savez učinio ono što je do njega, imenovao je devet takmičara u obe konkurencije, i sada čeka potez viših isntanci i Beograda.

"Mi smo u potpunosti spremni da se takmičimo na Evropskom prvenstvu. Prezentovali smo tim i sada čekamo sledeći korak onih koji su zaduženi za organizaciju. Jedini uslov koji imamo sa naše strane je da budemo jednako tretirani kao i svi ostali učesnici. Očekujemo da se na takmičenju pojave svi simboli naše države Kosovo. Videćemo. Čekamo", rekao je predsednik Saveza Latif Demoli.

Pre mesec dana Bokserski savez tzv. Kosova poslao je zvaničan dopis Evropskoj bokserskoj federaciji (Eubc), Svetskoj amaterskoj boks federaciji (IBA) i Bokserskom savezu Srbije kao tehničkom organizatoru takmičenja, u kojem je izneo svoja očekivanja od organizatora. 
 

"Tražimo od Evropske bokserske konfederacije da sprovede stroge mere i smernice koje garantuju jednake mogućnosti za sve sportiste, bez obzira na pol, nacionalnu ili bilo koju drugu osobinu koja bi mogla da bude osnov za diskriminaciju. Smatramo da Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu može da posluži kao svetionik nade i jedinstva, koji pokazuje pravi duh boksa u svetu", piše u pismu kosovske federacije EUBC.

Do sada, nisu dobili odgovor što upućuje na zaključak da njihova očekivanja za ovo takmičenje neće biti ispunjena, zaključuju mediji sa Kosova.

U prošlosti bokserima koji nastupaju za tzv. Kosovo bilo ja zabranjeno da se takmiče u Srbiji. U nekim slučajevima nije im bilo dozvoljeno ni da uđu na teritoriju Srbije, dok im je u drugim poručeno da im neće biti garantovano da se takmiče pod zastavom i simbolima njihove takozvane države. 

"Proteklo je mesec dana od kada smo poslali pismo, ali do sada nije bilo odgovora. Nadamo se da će se nešto desiti narednih dana", kaže Demoli.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

15 h

Novo Sport Video Menu