Nova vest
Borilački sportovi 0

12.3.2024.

13:32

Održano prvenstvo Srbije u kik-boksu, Bor najuspešniji

Prvenstvo Srbije u kik-boksu u disciplini K1 održano je u novosadskoj dvorani SPENS, a najuspešniji u kategoriji seniora, seniorki, starijih i mladjih juniora i juniorki bio je Kik-boks klub Bor.

Izvor: Tanjug

Bokserski savez Srbije

Učešće na državnom šampionatu uzelo je preko 200 takmičara, dok su se zlatnim medaljama u konkurenciji seniora okitili Boban Nikolić (do 57kg), Damir Sejdija (do 60kg), Bogdan Drašković (do 63,5kg), Uroš Nešković (do 67kg) i Lazar Stupar (do 71kg).

Titule šampiona Srbije u ženskoj konkurenciji osvojile su Zorana Nikolić (do 48kg) i Valentina Keri (do 65kg).

Viđen je veliki broj veoma kvalitetnih i uzbudljiv borbi, a novi selektor našeg državnog tima Siniša Vladimirović bio je veoma zadovoljan.

"Moram da priznam da ću biti na teškim mukama da selektiram tim za predstojeća velika takmičenja, posebno u konkurenciji juniora. Prikazana je izvanredna borbenost i velika spremnost svih takmičara. Borbe su zaista bileveoma dobre i kvalitetne. Viđena je zdrava, ali oštra konkrencija koja će sigurno doprineti podizanju kvaliteta. Očigledno je da se poslednjih tri, četiri meseca veoma dobro radilo po klubovima i to sve može da nas raduje", zaključio je Vladimirović.

Za pomoć u organizaciji takmičenja specijalnu zahvalnicu od strane predsednik Kik-boks saveza Srbije Duška Basraka dobio je pokrajinski sekretar za sport Dane Basta, kao i Ognjen Cvetićanin.

Takođe, posebno priznanje za dugogodišnji uspešan rad uručeno je i doskorašnjem selektoru reprezentacije Srbije Srđanu Raduloviću, kao i jednom od pionira ovog sporta u našoj zemlji Mići Jotiću.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu