Nova vest
Borilački sportovi 2

23.4.2024.

18:22

Još pet medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u boksu

Srpske bokserke Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Nina Radovanović, Dragana Jovanović i Anđela Branković obezbedile su najmanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Bokserke iz Srbije osigurale su najmanje bronze pobedama u četvrtfinalnim mečevima, a sad ih čekaju polufinala gde pobedama obezbeđuju najmanje srebro.

Današnji pobedonosni niz srpskih bokserki otvorila je trijumfom Kristina Nađ Varga. U kategoriji do 48kg Nađ Varga je u borbi za osiguranu bronzu savladala Mađaricu Lilu Šelecki i time upisala treće odličje na ovom šampionatu za našu zemlju.

"Jako sam srećna jer prvi put boksujem na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke i drago mi je što sam obezbedila medalju za Srbiju. U sledećem meču ću boksovati sa Bugarkom i idem ka tome da uzmem zlato. Dosta je jaka konkurencija iako neke reprezentacije ne žele da učestvuju zbog bojkota. Dosta ima jakih bokserki i bokserskih sila", istakla je Varga.

Naredna protivnica za plasman u finale Kristini biće prvi nosilac, Bugarka Sveda Julijanova Asenova.

Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Usledio je meč u kategoriji do 50kg u kom je Nina Radovanović savladala drugog nosioca, Azerbejdžanku Marjonu Savrijevu. Radovanović je briljirala tokom celog meča i na kraju protivnicu bacila u nokdaun.

Za plasman u finale Nina će snage odmeriti sa predstavnicom Bugarske Zlatislavom Genom Čukanovom.

"Imala sam mnogo veći stres nego u prvom meču jer sam boksovala za medalju. Uzbudila sam se kad sam čula da sam dobila prve dve runde i onda sam celu priču završila nokdaunom u trećoj rundi. Sledeća protivnica je moja prijateljica iz Bugarske, poznajemo se dobro i zajedno smo se pripremale za ovo prvenstvo. Što se mene tiče ja sam spremna za dalju borbu i mnogo mi znači što se sve ovo dešava u Beogradu", rekla je Radovanovićeva.

Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Bivša juniorska svetska i evropska šampionka Sara Ćirković je u kategoriji do 54kg deklasirala Juliju Koroli iz Moldavije. U polufinalu će odmeriti snage sa Mađaricom Hanom Lakotar.

"Osećam se sjajno, imala sam malo pritiska s obzirom da mi je prvi meč na Evropskom prvenstvu, ali sve je bilo kako je i trebalo. Konkurencija je jaka i spremna sam na sve. Pozivam sve ljubitelje boksa, a i uopšte sporta, da dođu i da nam daju podršku u osvajanju medalja", istakla je Ćirkovićeva.

Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

U kategoriji do 52 kilograma Dragana Jovanović je bila bolja od Beloruskinje Julije Apanasović.

Jovanović će polufinalu snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Kol.

"Ovo je previše emotivno za mene, moj najveći uspeh do sad. Trudila sam se do samog kraja, nisam dozvolila protivnici da me nadmudri njenom tučom i stilom. Sve ovo bi bilo nemoguće bez mog trenera Stojana Kneževića. Hvala Nenadu Borovčaninu i mojoj porodici što su uz mene i što su mi dali snagu da ovo izguram. Sad imam još veću želju i motivaciju i nadam se da ću biti prvakinja Evrope", rekla je Jovanovićeva.

Bokserski savez Srbije/Dragana Stjepanović

Petu medalju danas, a ukupno sedmu za Srbiju na Evropskom prvenstvu, obezbedila je Anđela Branković.

Srpska bokserka je u kategoriji do 57kg slavila protiv predstavnice Turske Kahraman Esre Juldiz.

"Imala sam dobru taktiku od samog početka s obzirom da je bila drugačija od mog stila boksovanja. Od početka sam znala da je protivnica ozbiljna. Bila je jako neizvezna borba. U poslednje vreme sam imala par poraza nakon čega sam se dosta pripremala i izvukla pouku iz svega toga. Možda je i bolje što mi je prvi meč bio težak jer će posle sve biti lakše. Čekaju nas jako dobri i kvalitetni mečevi, zbog toga pozivam sve ljude da nas bodre", izjavila je Brankovićeva koja će se za ulazak u finale boriti protiv Ruskinje Darije Abramove.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu