Nova vest
Borilački sportovi 0

19.4.2024.

7:40

Srbija pobedom otvorila EP u boksu

U beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" u četvrtak veče je svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu.

Izvor: BSS

Bokserski savez Srbije (BSS)

Uvertira za spektakularnu ceremoniju otvaranja EP Beograd 2024. bilo je 19 borbi u dva ringa.

Međ njima je bila i borba srpskog reprezentativca Stefana Camovića protiv predstavnika Azerbejdžana Tajfura Alijeva u kojoj je naš mladi as u kategoriji do 60 kg briljirao i zabeležio prvu pobedu Srbije na ovom EP rezultatom 4-1.

Srbija je krenula pobedonosno, ponosno i herojski

Drugog dana takmičenja u ring će izaći ponovo Camović i boriti se protiv Francuza Lounesa Harmauia, dok će prvi meč na EP u Beogradu imati i srpski reprezentativac Almir Memić protiv Izraelca Arnona Johonatana.

Od 18. do 28. aprila 2024. svoju šansu za medalju u ringovima pod svodovima ove legendarne sportske dvorane traže 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta.

Beograd je domaćin ovog istorijskog šampionata "Starog kontinenta", 45. po redu za muškarce i 14. za žene u kome će biti podeljen nagradni fond osvajačima medalja u iznosu od milion dolara po prvi put u istoriji evropskih boks prvenstava. 

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su i obratili se skupu ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, domaćin i glavni organizator Evropskog prvenstva u boksu 2024. predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i predsednik EUBC Joanis Filipatos.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

11 h

Novo Sport Video Menu