Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 22.10.2017.

23:00

Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu, u Teksasu, i primakao se osvajanju četvrte šampionske titule.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton pobedio u SAD, na devet bodova od titule!
Foto: Getty Images

Hamilton je ostvario 62. pobedu u karijeri, devetu u sezoni, a petu na stazi u Ostinu. On je trku završio za sat, 33 minut, 50,993 sekunde.

On je stekao 66 bodova prednosti nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija i za osvajanje šampionske titule potrebno mu je da zauzme bar peto mesto u narednoj trci u Meksiku, bez obzira na Fetelov rezultat.

Drugo mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija, a treći je bio njegov klupski kolega Kimki Raikonen.

Maks Ferstapen iz Red Bula je obišao Raikonena u poslednjem krugu i preuzeo treće mesto, ali je zbog toga što je sa sva četiri točka izašao sa staze, kažnjen dodavanjem pet sekundi na rezultat i pao je na četvrto mesto u generalnom plasmanu.

Peti je bio Valteri Botas iz Mercedesa, a šesto mesto zauzeo je vozač Fors Indije Esteban Okon. Bodove su osvojili još Karlos Sainc iz Renoa, Serhio Peres iz Fors Indije, vozač Vilijamsa Felipe Masa i Danil Kvjat iz ekipe Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se u nedelju, 29. oktobra, za Veliku nagradu Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve