Nova vest
Auto-moto 1

24.3.2024.

12:17

Fernando Alonso kažnjen

Vozač Aston Martina Španac Fernando Alonso kažnjen je dodavanjem 20 sekundi na rezultat u trci Formule jedan za Veliku nagradu Australije zbog opasne vožnje, prenosi Skaj sports.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Britanski mediji navode da je Alonso kažnjen posle istrage stjuarda zbog incidenta sa vozačem Mercedesa Džordžom Raselom.

Alonso i Rasel su po završetku trke bili na saslušanju kod stjuarda, koji su odlučili da kazne španskog vozača sa dodavanjem 20 sekundi i tri kaznena boda zbog opasne vožnje u pretposlednjem krugu trke. Španac je zbog kazne trku u Melburnu završio na osmom mestu.

Britanski mediji navode da je Alonso na saslušanju rekao stjuardima da je drugačije nameravao da udje u krivinu, ali da je pogrešio i da je zbog toga morao da preduzme dodatne korake kako bi ponovo ubrzao. Rasel je izjavio da misli da je manevar španskog vozača bio nepravilan.

Skaj sports podseća da nije bilo kontakta dva automobila. Rasel nije završio trku, pošto je udario u zid zbog čega je oštetio bolid i morao je da odustane.

Pobedu na VN Australije ostvario Španac Karlos Sainc iz Ferarija, dok je drugi bio njegov timski kolega Šarl Lekler. Treće mesto osvojio je vozač Meklarena Lando Noris, a četvrti je bio njegov timski kolega Oskar Pijastri.

Peto mesto osvojio je Serhio Perez iz Red Bula, a šesta pozicija je pripala Lensu Strolu iz Aston Martina. Sedmi je Juki Cunoda iz ekipe RB, a Alonso je pao na osmo mesto.

Bodove su još osvojili vozači Hasa Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži vozač Red Bula Maks Ferstapen sa 51 bodom.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena sedmog aprila za VN Japana.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve