Nova vest
Auto-moto 0

24.3.2024.

10:25

Sajns posle pobede u Melburnu: Izvadite slepo crevo

Vozač Ferarija Karlos Sajns rekao je da je srećan zbog današnje pobede i rezultatima ekipe u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On se našalio kako bi svi vozači ako žele uspeh, trebalo da izvade slepo crevo.

"Ovo je bila zaista dobra trka. Osećao sam se dobro na stazi. Bio sam pomalo ukočen i fizički mi nije bilo najlakše, ali imao sam sreću što sam manje-više vozio svoju trku i mogao da vodim računa o tempu, gumama, o svemu, pa to nije bila najteža trka. Ali veoma sam srećan, vrlo ponosan na ekipu i zadovoljan što smo osvojili prva dva mesta. To pokazuje da se naporan rad isplati, a život je ponekad lud", rekao je Sajns posle trke na Albert Parku.

Španski vozač danas je ostvario treću pobedu u karijeri. On se na stazu u Melburnu vratio nakon što je pre dve sedmice podvrgnut operaciji slepog creva.

Sajns će na kraju sezone napustiti ekipu, pošto je Ferari za 2025. godinu angažovao sedmostrukog svetskog šampiona iz Mercedesa Luisa Hamiltona.

"Sve što se dogodilo na početku godine, podijum u Bahreinu, pa slepo crevo, pa povratak, pobeda... kao na vrtešci. Ali uživao sam i izuzetno sam srećan", naveo je Sajns.

Upitan o operaciji, Sajnc je kroz osmeh odgovorio:

"Preporučio bih svim vozačima da izvade slepo crevo ove zime".

Sajns je u drugom krugu pretekao do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula.

"Mislio sam da mogu da budem uz njega od prvog kruga, da pokušam da iskoristim DRS. On je u trećoj krivini izgubio bolid i tu mi je bila prilika da se primaknem i pokušam da ga preteknem. Čim je izgubio poziciju počeli su problemi sa kočnicama i morao je da završi. Šteta jer bismo imali dobru borbu za prvo mesto, ali srećan sam zbog pobede - on ih ima dovoljno", naveo je Sajns.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Šarl Lekler i to je bila prva dvostruka pobeda Ferarija posle dve godine.

"Dobar je osećaj, najviše zbog ekipe. Neverovatno je znati da to možemo. Karlos je imao neverovatan vikend po povratku sa operacije, imao je neverovatnu trku. Više sam se mučio na zameni na tvrdim gumama, nisam ih dobro čuvao, ali je naredna zamena bila pozitivnija. Posle prve zamene guma, bilo je jasno šta će se dogoditi. Prvo i drugo mesto je najbolje što smo mogli", rekao je Lekler.

"Karlos je čitavog vikenda bio bolji i definitivno je zaslužio pobedu. Zaista sam srećan zbog njega i ekipe. Osvojili smo mnogo bodova. Ušli smo u vikend sa ciljem da osvojimo maksimalan broj bodova i ništa nismo mogli bolje da uradimo", dodao je on.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treće mesto i prvi put se popeo na pobedničko postolje ove sezone.

"Ovo je bio veoma dobar dan za nas. Srećan sam i ponosan na ekipu pošto treće i četvrto mesto nose mnogo bodova u šampionatu. Mislim da nam je Šarl izmakao jer smo imali malo bolji tempo. Izašao je ispred nas posle prve zamene guma i bilo je malo nade za drugo mesto, ali mislim da je naš tempo danas bio snažan", rekao je on.

"Ali Ferari i Karlos su obavili vrlo dobar posao i čestitam im, bili su najbrži čitavog vikenda. Dobro sam se osećao, dobro sam pazio na gume, ovo je dobar korak. Verovatno nisam očekivao da ću biti na podijumu i srećan sam. Jasno je da nam ova staza više odgovara i mogli smo da budemo brži nego inače", dodao je britanski vozač.

Noris je naveo da su Ferari i Red Bul i dalje ispred njegove ekipe.

"Ovo je korak ka Ferariju i Red Bulu, ali oni su i dalje jedan ili dva koraka ispred nas. Moramo da ih sustignemo, jasno je da smo im svakoga dana sve bliži, a današnja trka to dokazuje", rekao je Noris.

Četvrta trka u šampionatu vozi se 7. aprila za Veliku nagradu Japana.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve