Nova vest
Auto-moto 2

10.6.2024.

12:34

Lekler: Ovo boli

Vozač Ferarija Šarl Lekler oglasio se nakon trke Formule 1 u Kanadi i naglasio da nije zadovoljan ishodom.

Izvor: F1.com

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALI HAIDER

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je u Kanadi minulog vikenda ispred Landa Norisa iz Meklarena i Džordža Rasela iz Mercedesa.

Što se Ferarija tiče, oni su imali katastrofalan vikend i posle kvalifikacija je Lekler bio na 11. poziciji, a Sajnc na 12, startnom mestu, da bi sve otišlo nizbrdo kada se javio problem sa motorom.

Iz crvenih redova su odlučili da rizikuju i da probaju da nadoknade vreme prelaskom na meke gume u 29. krugu, dok su drugi bili na gumama za promenljive vremenske uslove.

Rizik im se, najblaže rečeno, nije isplatio. Lekler je u 43. krugu odustao i trku sumirao na sledeći način:

"Iskreno, nemam mnogo toga da kažem kada nas je motor koštao trke. Probali smo da rizikujemo, ali smo znali da su male šanse da uspe i svi smo videli realan ishod. Bilo je veoma teško uraditi sve to sa problemima koje je motor nosio i gubio sam po sekundu i po na pravcu. Moramo da ozbiljno pogledamo ovaj problem motora jer nas može koštati skupo u nastavku sezone. Ne treba da preterujemo, nekad je vikend dobar, a nekada nije. Nismo pravili dramu posle Monaka, pa nećemo ni sada. Ovo boli. Oba bolida nisu završila trku", poručio je Lekler.

Maks Ferstapen i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 169 osvojenih bodova, a Šarl Lekler ima 138 i jasno je koliko ga propuštena šansa u Kanadi boli. Lando Noris ima 113 bodova i 3. je u šampionatu, četvrti je Karlos Sajnc sa 108, a na 5. mestu je Serhio Čeko Perez sa 107 bodova.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu