Nova vest
Auto-moto 0

12.4.2024.

15:06

Formula 1 objavila kalendar za sledeću sezonu: "Najbrži cirkus" kreće iz Melburna

Naredna sezona Formule 1 počeće u martu 2025. godine trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: Beta

Profimedia

Formula 1 objavila je kalendar takmičenja sa 24 trke u sezoni u kojoj obeležava 75. godišnjicu.

Sezona će početi 16. marta u Melburn Parku, trkom za Veliku nagradu Australije. Organizatori su uveli promene u odnosu na ovu godinu, pošto je u martu 2025. godine veliki praznik Ramazan, pa je odlučeno da se tog meseca ne voze trke u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, kao što je bio slučaj ove sezone.

Druga trka u šampionatu 2025. godine voziće se u Kini 23. marta, trka za Veliku nagradu Japana je 6. aprila, a sedam dana kasnije na programu je trka u Bahreinu.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije na programu je 20. aprila, u Majamiju je 4. maja, dve nedelje kasnije voziće se trka za Veliku nagradu Ređo Emilije, a 25. maja je trka u Monaku.

Trka u Španiji voziće se 1. juna, u Kanadi je 15. juna, a u Austriji 29. juna.

Velika nagrada Velike Britanije na programu je 6. jula, trka u Belgiji je 27. jula, a trka na Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske je 3. avgusta, nakon čega sledi pauza u šampionatu.

Takmičenje će se nastaviti 31. avgusta trkom u Holandiji, za 7. septembar planirana je trka u Italiji, a 21. septembra u Azerbejdžanu.

U oktobru će se održati tri trke, 5. oktobra u Singapuru, u SAD 19. oktobra, a u Meksiku 26. oktobra.

Trka za Veliku nagradu Brazila vozi se 9. novembra, trka u Las Vegasu je 22. novembra, u Kataru se vozi sedam dana kasnije, a sezona se završava 7. decembra trkom za Veliku nagradu Abu Dabija.

"Godina 2025. biće posebna jer ćemo proslaviti 75. godišnjicu šampionata Formule 1, a to je nasleđe i iskustvo koje nam omogućava da napravimo tako jak kalendar takmičenja. Još jednom ćemo posetiti 24 neverovatna mesta širom sveta, pružajući vrhunske trke, gostoprimstvo i zabavu, u kojima će uživati milioni navijača širom sveta", rekao je predsednik Formule 1 Stefano Domenikali, navodi se na sajtu takmičenja.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu