Nova vest
Tenis

Utorak, 23.02.2021.

12:30

Mari objasnio zašto Novakova ideja nije realna

Britanski teniser Džejmi Mari govorio je o određenim planovima i idejama u vezi sa organizovanjem predstojećih turnira.

Izvor: MT

Autor: MT

Mari objasnio zašto Novakova ideja nije realna
Foto: Profimedia

Mnogi igrači nisu bili najsrećniji što su u Melburnu morali da budu u karantinu 14 dana.

Glavni razlog za učestvovanje bio je finansijski, a o tome je govorio i Novak Đoković, koji je kao predsednik Udruženja nezavisnih profesionalnh tenisera (PTPA) vodio određene razgovore sa čelnim ljudima ATP-a, ali i kolegama.

Kako bi se izbeglo da teniseri idu često u karantin, u svakoj zemlji posebno, postoji plan da se na jednom mestu, više nedelja zaredom, organizuje i više turnira.

Ipak, Mari smatra da to nije realno.

"To je veoma teško u realnosti, jer Tur ne organizuje turnire. Nadamo se da će se svi vakcinisati, a onda bismo se i mi mogli vratiti takmičenjima, na kojima će ljudi moći da nas gledaju. Ali, i dalje osećam da smo dosta daleko od toga", napisao je Mari u svojoj kolumni.

Mari ističe da celokupna situacija nije dobra za igrače – ni psihički ni fizički.

"Nismo potpuno sigurni kakvi su nam planovi, ali planiramo da igramo u Akapulku i Majamiju, pod pretpostavkom da sve ide po planu. Trebalo bi da imamo garancije od ATP-a za putovanja i takmičenja. Za igrače je dodatni stres pronalaženje letova. Nikad ne znate da li će vas testirati pozitivno, a zatim dugo sedeti u karantinu. To nije baš sjajno za vaše mentalno zdravlje. Čudno je vreme i ne znam koliko će da traje", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve