Nova vest
Tenis

Petak, 12.01.2018.

09:23

Novak: Rafa i Rodžer favoriti, ali sve je otvoreno...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, kaže da su Rafael Nadal i Rodžer Federer pred start Australijen Opena.

Izvor:

Autor:

Novak: Rafa i Rodžer favoriti, ali sve je otvoreno...
Getty images

Šestostruki osvajač Ozi Opena trebalo bi da se vrati na teren upravo u Melburnu posle šestomesečne pauze zbog povrede.

"Njih dvojica, Rafa i Rodžer su favoriti, pogotovo imajući u vidu nastupe u prošloj godini i činjenicu da su ovde u Australiji već igrali u finalima. Oni su definitivno dva najveća favorita na koje treba obratiti pažnju, ali je sve i dalje otvoreno", kaže Novak.

Žreb je takav da se Srbin i Švajcarac mogu sastati u polfinalu, dok je Španac na drugoj 'strani' kostura, iako je sa obojicom mogao da se sastane već u četvrtoj rundi, pošto je 14. nosilac.

Novak kreće od Donalda Janga iz SAD, Rodžer okršajem sa Aljazom Bedeneom, a Rafa okršajem sa veteranom iz Dominikanske Republike Estreljom Burgosom, s tim da Đoković u svojoj četvrtini žreba ima četvrtog i petog tenisera sveta – Aleksandera Zvereva, odnosno Dominika Tima.

"Nik Kirjos se nalazi u sjajnoj formi, on je ljubimac domaće publike, a Australijanci uvek dobijaju odličnu podršku ovde. Tanasi Kokinakis je takođe dobar igrač. Sve je moguće, ipak je ovo Grend Slem... Svaki igrač daće sve od sebe, celo srce i svu energiju. Što se mene tiče, ja se i dalje nadam poboljšanju određenih aspekata u igri pre starta takmičenja i nadam se da ću biti sto odsto spreman", zaključio je Novak.

Titulu u muškom singlu brani Rodžer Federer, a u ženskom Serena Vilijams, koja se ipak posle porađaja neće vratiti na teren u Australiji.

Australijan Open na programu je od 15. do 28. januara i igra se za nagradni fond od 43.200.000 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve