Nova vest
Atletika 0

22.3.2024.

16:49

Srbija sa 13 takmičara na SP u krosu u Beogradu

Ostalo je osam dana do starta Svetskog prvenstva u krosu koje će biti održano 30. marta u Parku prijateljstva u Beogradu.

Izvor: Srpski atletski savez (SAS)

Srpski atletski savez (SAS)

Selekcija domaćina ovog šampionata koje će okupiti preko 600 trkača iz 50 zemalje sveta brojaće 13 takmičara.

Selektor srpske atletske selekcije Edin Zuković uputio je poziv reprezentativcima, a okupljanje je zakazano za 28. mart 2024. u Beogradu.

U konkurenciji juniora Srbiju će na ovom planetarnom takmičenju predstavljati Aldin Ćatović, Sergej Kostić, Veljko Vasiljević, Kabir Ziljkić, Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić, Lenka Nikolić, Jana Rajić.

U konkurenciji štafeta 4x2000 m boje Srbije braniće Elzan Bibić, Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.

Srbija je spremna za svetski skup najboljih trkača na planeti, među kojima će biti I aktuelni olimpijski, svetski I evropski prvaci u dugim prugama, kao i svetski šampion u krosu iz 2023.

"Svetski kros je najveće trkačko takmičenje, nastupaju takmičari sa velikim iskustvom, spremnošću i jakim rezultatima u svim srednjeprugaškim disciplinama. Mi ćemo se predstaviti sa juniorima i juniorkama, ekipama kojima ce značiti medjunarodno iskustvo, da se ogledaju na najvećoj svetskoj sceni, a sve u cilju njihovog sportskog razvoja. Uz njih imaćemo prvi put i mix štafetu koju će predvoditi naš najbolji srednjeprugaš Elzan Bibić, koji će uz Nikolu, Teodoru i Milicu probati da ostvari dobar timski plasman i da sa tom štafetom mozda i najavimo da ćemo u budućnosti na taj način raditi na razvoju srednjih i dugih trčanja",  rekao je selektor Zuković.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve