Nova vest
Atletika 0

16.3.2024.

17:48

Trijumf Kenijaca na 57. Belom krosu

Kenijski atletičeri Albert Kipkorir Tonui u muškoj i Filis Čeboriot Kipkerio u ženskoj konkurenciji seniorski su pobednici 57. Belog krosa koji je održan u Parku prijateljstva na Ušću.

Izvor: B92.Sport

Beogradski maraton/Live production

U trci na osam kilometara koja se u Beogradu tradicionalno održava još od 1966. godine i koja ima status Bronzanog permit krosa Evropske atletike, Kenijac Tonui je trijumfovao u vremenu 23 minuta i 34 sekunde dok je Kenijka Kipkerio trku završila u vremenu 28:59.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji pripalo je našem atletičaru Elzanu Bibiću koji je za pobednikom kasnio sedam sekundi, dok je treći bio Hilari Kiptum Majo Kimajo, takođe iz Kenije.

Kod žena druga kroz cilj prošla je još jedna Kenijka Valentina Džebet, dok je treće mesto osvojila naša Saima Murić.

Ovogodišnji Beli kros bio je uvertira i ujedno generalna proba za Svetsko atletsko prvenstvo u krosu koje će se u Beogradu, na ovom istom mestu, održati 30. marta.

Takmičenja su organizovana još u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, a ukupno je učestvovalo preko 120 trkača iz devet zemalja.

Kod pionira najbolji su bili Kaid Koca i Umeja Bogućan, dok su kod juniora trijumfovali Mejra Mehmedović i Aldin Ćatović.

Celokupnu tehničku organizaciju Belog krosa ove godine realizovao je Beogradski maraton, a od naredne sezone Beli kros biće i zvanično uvršten kao još jedna trkačka manifestacija pod okriljem Beogradskog maratona.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve