Nova vest
Atletika 0

19.4.2024.

15:51

Direktor Čikaškog maratona gost Beograda

Beogradski maraton iz godine u godinu stiče sve veći ugled u svetu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

Zvanično priznanje za sve to stiglo je ove godine od strane Svetske atletike, krovne organizacije za ulične trke, koja je Beogradskom maratonu dodelila specijalni sertifikat kao potvrdu kvaliteta organizacije trka, ali i za ispunjavanje najviših standarda svih ostalih segmenata samog događaja.

Shodno svemu tome i brojne visoke zvanice iz sveta trčanja biće gosti 37. Comtrade Beogradskog maratona koji se održava 28. aprila.

Među njima svakako se izdvaja Majk Niši, direktor Čikaškog maratona, koji uz Tokijski, Bostonski, Londonski, Berlinski i Njujorški ima status mejdžor maratona. U poseti Beogradskom maratonu biće Marko Vasić, jedan od direktora Evropske atletike, Kris rob, direktor i osnivač najveće svetske atletske konferencije "Mass participation World", Daniel Santa, generalni menadžer Trkačkog festivala u Brašovu, kao i Lucija Kolić, predstavnica Svetske atletike.

Po uzoru na svetske maratone, drugu godinu uzastopno Beogradski maraton organizovaće veliki sajam sporta i trčanja pod sloganom "It's time for running". Mesto okupljanja svih učesnika maratona, ali i ljubitelja sporta, fitnesa i rekreacije biće hala 5. Beogradskog sajma, a trkački EXPO trajaće tri dana, od 25. do 27. aprila. Sajam će ove godine ugostiti 43 izlagača, od čega čak 14 maratona i velikih regionalnih trkačkih događaja. Ulaz će za sve posetioce biti besplatan.

Sve to biće upotpunjeno i izuzetno bogatim edukativnim sadržajem koji će biti prezentovan na Sportskom forumu Beogradskog maratona koji je zakazan za 27. april u hotelu Mona plaza od 12 do 17 časova.

Vodeći stručnjaci iz različitih sfera sportske industrije kao i brojni ljubitelji sporta okupiće se i razmeniti svoja iskustva i znanja o najnovijim trendovima, izazovima i inovacijama u svetu trčanja, ali i organizaciji sportskih manifestacija.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu