Nova vest
Atletika 0

8.4.2024.

11:37

Vilagoš postavila novi nacionalni rekord

Proteklog vikenda zvanično je otvorena nova atletska sezona na otvorenom i to Kupom Srbije u bacanjima za mlađe juniore i seniore.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Katarina, SAS

je održano 6. i 7. aprila 2024. godine na stadionu u Sremskoj Mitrovici. U 16 disciplina takmičilo je ukupno 128 atletičara, a oborena su tri državna rekorda.

Prvog dana takmičenja, Adriana Vilagoš (TBT) postavila je novi nacionalni rekord za mlađe seniorke bacivši koplje 62.96 m. Adriana je ovim rezultatom na drugoj poziciji na rang listama Svetske atletike u konkurenciji seniorki.

Na prvom mestu nalazi se Kubanka Julenmis Agilar sa 63.90 m. Podsetimo da je ovo Adrianino tek drugo takmičenje, nakon povrede koja ju je mučila prethodnu celu sezonu.

Jovan Stranić (VNS) takođe je postavio novi nacionalni rekord za mlađe seniore u bacanju kladiva rezultatom od 66.90 metara.

Drugog dana takmičenja do novog državnog rekorda za mlađe juniorke kladivo je bacila Mina Amidžić (TJB) koja je tokom takmičenja čak dva puta obarala rekord, u prvoj seriji 59.03 m, dok je u trećoj bacila još dalje do 59.80 m.

Sledećeg vikenda 13. i 14. aprila očekuje nas Kup Srbije u bacanjima za starije juniore i starije pionire.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu