Izvor: b92/TU Magazin

Katikies Garden je transormisan od nekadašnjeg katoličkog manastira iz devetnaestog veka u moderan i luksuzan hotel.

Njega pre svega definiše šarmantna venecijanska arhitektura sa upečatljivim mavarskim elementima, što nije baš često za ovo grčko ostrvo.

Hotel Katikies Garden je ponovo nominovan  za najbolji hotel sveta u kategoriji vodećih hotelskih apartmana u Grčkoj, što je veoma važna nagrada koju je ovaj luksuzni hotel osvojio i 2021. i 2023. godine.

Jasno je da ovo nije tradicionalni dizajn koji se povezuje sa Santorinijem. Osnove izvornog manastira su ostale netaknute, a savremeni koncept daje vizualni kontrast i energiju. Ova skrivena oaza koja gleda na Egejsko more na istočnoj strani ostrva sadrži samo 40 soba i apartmana, svaki ima privatni vrt ili veliku terasu.

Njegov zadivljujući ambijent, zajedno sa vrhunskim sadržajima, personalizovanom uslugom i nagrađivanom gastronomskom ponudom redefiniše koncept luksuznog ugostiteljstva, prenosi avaz. World Travel Awards je to ponovo prepoznao pa je hotel nominovan u kategorijama Leading Wine Region Hotel 2024 i Greece’s Leading All-Suite Hotel 2024.

Hotel se nalazi u najvećem gradu Fira, koji je najbolja kombinacija prirodnih lepota, društvenog i noćnog života i šopinga, gde se oseća živost ostrva. Šetnja slikovitim uličicama ispunjava harmonijom, dok noć nudi zabavu i hedonizam. Postoji mnoštvo restorana, kafića, barova i klubova u kojima se možete opustiti i uživati ​​u predivnom pogledu.

Podeli: