U Grčkoj od ove sezone važi novo pravilo na plažama. Neki turisti iz Srbije, spremni su da prijave one koji ih ne poštuju.

Pravilo reguliše obezbeđivanje javnog pristupa plažama, a prema novom zakonu najmanje 50 odsto površine plaže mora da ostane dostupno javnosti.

Postoji i aplikacija pomoću koje možete da prijavite vlasnike beach barova u Grčkoj koji su ležaljkama i suncobranima zauzeli više od dozvoljenog i zakonom predviđenog prostora na plaži. Kazne za vlasnike se kreću od par hiljada evra pa čak do 60.000 evra.

Nedavno smo sproveli anketu u kojoj smo vas pitali, da li biste vi prijavili vlasnike barova i kafića ukoliko ne poštuju ovo pravilo?

Čak 69 odsto vas glasalo je za da bi apsolutno prijavili kršenje ovog pravila.

"Ovo pravilo važi odavno i upisano je u Grčkom zakonu ali ga lokalna policija proverava traljavo, veoma traljavo", glasi jedan od komentara.

Povod za anketu, bila je i jedna prethodna, u kojoj je čak 52 odsto vas glasalo za opciju da više voli da boravi na peškiru za plažu nego na skupim ležaljkama.

Uz to, tu su i sve propratne stvari poput: suncobrana, kofica i igračaka za decu, dušeka, mini fridžidera i drugih potrepština koje veliki broj turista iz Srbije voli da nosi sa sobom.

Zato možda i ne čude odgovori na pomenute ankete, kao ni potencijalna prijava onih koji ne poštuju pravilo da turistima ostave deo plaže za javnu upotrebu.

Podeli: