Izvor: RINA

Sa primenom je od ponedeljka 22. aprila počela Odluka kojom se predviđa naplata naknade za ulazak motornih vozila u NP Tara.

Ipak to je naišlo na negodavanje građana Užica koji žive u delu koji pripada NP Tara. Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sastala se danas sa direktorom NP Tara i meštanima koji žive na teritoriji grada Užica koja pripada NP Tara.

"Ono što smo se danas dogovorili jeste da se privremeno obustavi naplata taksi za ulazak u NP Tara, a ono što će grad preduzeti već danas je inicijativa koju ćemo uputiti ministarstvu zaštite životne sredine da se trajno oslobode od naplate takse, sva registrovana vozila sa užičkim tablicama", kazala je gradonačelnica Užica za RINU.

Inače, naknada se vozačima naplaćuje na ulaznim kapijama u Perućcu i na Kaluđerskim Barama po kateroriji vozila.

"Vozačima za čija vozila su predviđene naknade su: I kategorija motornih vozila do 1,3mm visine (kod prednje osovine vozila) - motocikli i putnička vozila - 300 dinara po danu, II kategorija motornih vozila sa prikolicom visine do 1,3m i kombi vozila - 500 dinara po danu, III kategorija motornih vozila visine 1,3m (autobusi i kamioni) - 700 dinara po danu, IV kategorija motornih vozila visine veće od 1,3m (kod prednje osovine vučnog vozila) sa više od 3 osovine - sva vozila sa više od 3 osovine - 1.700 dinara po danu, saopšteno je iz NP Tara.

U prvom periodu naplata naknade će se vršiti po vozilu po danu, a predviđeno je uvođenje desetodnevnih i godišnjih naknada kada se pribave potrebne dozvole i saglasnosti.

Podeli: