Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 04.01.2017.

15:55

Loše vreme i Tande obeležili Insbruk

Norvežanin Danijel Andre Tande trijumfovao je trećeg dana turneje Četiri skakaonice u Insbruku.

Izvor: mn

Autor: mn

Loše vreme i Tande obeležili Insbruk
Getty Images

On je imao skok od 128.5 metara i osvojio ukupno 125,7 poena, pa je posle trijumfa u Garmiš Partenkirhenu Norvežanin prezueo vođstvo u borbi za šampiona turneje od Kamila Stoha koji je bio čevrti.

Tande je preuzeo vođstvo u generalnom poretku sa 710,3 bodova, Stoh ima 708,6, a Kraft, koji nije nastupio zbog bolesti 693,7. Druga serija je otkazana zbog loših vremenskih prilika i jakog vetra.

Norvežani su ostvarili najbolji rezultat, jer je drugo mesto pripalo Robertu Johansonu, koji je skočio 133 metra i sakupio 123,1 bod, a peti je bio Andreas Stjernen.

Treću poziciju na pobedničkom podijumu zauzeo je Rus Jevgeniji Klimov iz Rusije skokom od 127 metara. Prošlogodišnji pobednik turneje Peter Prevc bio je tek 19, a njegov brat Domen 25.

Norijaki Kasai zauzeo je deseto mesto, a takmičenje u Insbruku bio je njegovo 100. jubilarno na turneji Četiri skakaonice, pa je tim povodom dobio i priznanje.

Turneja Čeitiri skakaonice nastavlja se u Bišofshofenu, 6. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

81 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu