Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 05.02.2024.

15:00

Gođa doživela prelom i završila sezonu

Italijanska skijašica Sofija Gođa doživela je prelom desne noge na treningu veleslaloma, zbog čega je sezona u Svetskom kupuza nju završena.

Izvor: B92

Autor:B92

Gođa doživela prelom i završila sezonu
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Gođa je zakačila kapiju nogom i potom pala. Ustanovljen je prelom tibije i članka, nakon detaljnijih pregleda, pa je odmah operisana u Milanu.

Olimpijska šampionka u spustu iz 2018. godine je peta u generalnom poretku Svetskog kupa i vodeća u spustu.

Ove sezone je u Svetskom kupu nekoliko skijaša doživelo teške povrede, među kojima Slovakinja Petra Vlhova, švajcarska skijašica Korin Zuter, Norvežanin Aleksander Omot Kilde, Francuz Aleksis Panturo i Austrijanac Marko Švarc.

Amerikanka Mikaela Šifrin, vodeća u Svetskom kupu, povredila je levo koleno tokom spusta u Kortini d'Ampeco, ali bi mogla da se vrati na stazu predstojećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

19 d

U fokusu

Vidi sve