Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 06.03.2011.

15:22

Forkadu prvo svetskog zlato

Francuz Martin Forkad osvojio je prvu značajnu titulu u karijeri pošto je trijumfovao na Svetskom prvenstvu u ruskom ski centru Hanti Mansijsk.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

22-godišnji Forkad je osvojio titulu svetskog šampiona u bijatlonskoj trci na 12,5 kilometara postepenim startom, samo dan pošto je došao do srebra na deset kilometara.

Za razliku od trke u subote na nedeljnoj nije učestvovao nijedan srpski takmičar.

Iako je imao tri promašaja francuski bijatlonac je trijumfovao u vremenu od 33:02.6 minuta, s prednošću od skoro četiri sekunde u odnosu na Norvežanina Emila Heglea Svendsena, dok je treći bio njegov sunarodnik Tarjei Boe.

Kod žena na programu je bila trka na deset kilometara, na kojoj je do zlata došla Finkinja Kaisa Makarajnen. 28-godišnja Makarajnenova je u subotu osvojila srebro u sprintu na sedam i po kilometara, a sada je trijumfovala u vremenu od 30:00.1 minuta, skoro 22 sekunde ispred Nemice Magdalene Nojner, koja je bila prva u subotu. Na treći stepenik pobedničkog postolja popela se Helena Ekholm iz Švedske.

U ponedeljak je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, a ono se nastavlja u utorak ženskom trkom na 15 kilometara individualnim startom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

34 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu