Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 01.08.2021.

05:50

SAD i Australija najbolji u štafeti

Američki plivači i plivačice iz Australije pobedici su štafete 4x100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

SAD i Australija najbolji u štafeti
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG ↑ collapse

Amerikanci u sastavu Rajan Marfi, Majkl Endru, Kejleb Dresel i Zek Epl su postavili svetski rekord rezultatom od tri minuta i 26,78 sekundi.

Oni su tako poboljšali prethodni svetski rekord koji je takodje bio u vlasništvu štafete SAD i koji je iznosio 3:27,28 i bio na snazi od 2009. godine.

Pobedom u štafeti Kejleb Dresel je stigao do svog petog zlata u Tokiju.

Srebrnu medalju osvojila je štafeta Velike Britanije (3:27,51) uz novi evropski rekord, dok je bronza pripala Italijanima (3:29,17).

U ženskoj štafeti 4x100 metara mešovito trijumfovale su Australijanke s vremenom 3:51,60, što je novi olimpijski rekord.

Štafeta Australije plivala je u sastavu Kejli Mekion, Čelsi Hodžs, Emna Mekion i Kejt Kembel.

S ovom medaljom, Ema Mekion je stigla do sedmog odličja na Igrama u Tokiju. Ona je osvojila četiri zlatne i tri srebrne medalje.

Srebro je osvojila štafeta SAD koja je od pobedničke bila sporija za 0,13 sekundi, dok se na poslednje postolje na pobedničkom postolju popela štafeta Kanade (3:52,60).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

6 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu