Nova vest
Olimpizam

Subota, 07.08.2021.

08:10

Košarkašice ostale bez medalje

Košarkašice Srbije poražene su od Francuske 76:91 u meču za bronzu i ostale su bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izvor:

Autor:

Košarkašice ostale bez medalje
Foto: FIBA

Srpske košarkašice nisu uspele da ponove uspeh iz Rija i iz Tokija se vrate sa bronzanom medaljom.

Francuska se osvetila Srbiji za poraz u meču za bronzu u Riju i za poraz u finalu Evropskog prvenstva. Za zlato će se u nedelju boriti SAD i Japan.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Anderson sa 24 i Bruks sa 14 poena. Jovanović i Vasić ubacile su po 9.

Francusku su do pobede predvodile Vilijams sa 17, Mijem sa 16 i Gruda sa 12 pena.

Krenulo je tvrdo i videli smo mali broj poena u prva četiri minuta, a onda su se raspucale i naše i francuske košarkašice.

Imala je Srbija pet poena zaostatka, a zatim je napravljena serija 9:0. Bruks je pogodila trojku, dve dvojke je pogodila Ivon Anderson i Srbija je došla do pet poena prednosti.

Na kraju prve četvrtine Srbija je imala četiri poena prednosti (23:19).

Francuska je u uvodnim minutima druge četvrtine uspela prvo da izjednači, a zatim i da preokrene rezultat i ponovo dođe do prednosti.

Naše košarkašice nisu mogle da pronađu put do koša Francuske, što su Francuskinje koristile i konstantno održavale prednost.

Ivon Anderson vratila je Srbiju u poslednjem minutu prvog poluvremena i donela novo izjednačenje, ali je Francuska trojkom došla do nove prednost i na poluvreme otišla sa tri poena viška (40:43).

Francuska je odigrala veoma dobru treću četvrtinu, dok su naše košarkašice igrale slabo na oba kraja parketa.

Mijem je odvela Francusku na +7, Bruks je uspela da vrati Srbiju na -3, ali je Mijem bila nezaustavljiva i novom trojkom započela je novu seriju svoje ekipe.

Ništa nije išlo u napadu za Srbiju, a Francuska je sve to koristila na drugom kraju parketa, s obzirom da nije bilo ni naše prepoznatljive odbrane.

Ubrzo su došle do dvocifrene prednosti i pred poslednjih deset minuta imale su +11 (56:67).

Tuše sa dve trojke na početku četvrte četvrtine odvodi Francusku na +14 i na sedam minuta do kraja je bilo jasno da će teško naše košarkašice uspeti da se vrate u meč.

Posle trojke Vilijams i bacanja Žoanes, Francuska na šest minuta do kraja odlazi na +19.

Sonja Vasić je vezala šest poena i uz pomoć Krajišnik vratila Srbiju na -11, pa Ivon Anderson poentira za -9 u seriji 10:0.

Ivon sa dva bacanja nastavlja seriju na 12:0, pa je Tuše prekida na tri minuta do kraja.

Na dva minuta do kraja, Francuska opet dolazi do dvocifrene prednosti i Srbija nije uspela da se vrati.

Kapiten Jelena Bruks i Sonja Vasić završile su reprezentativnu karijeru.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

296 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

3 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

3 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu