Nova vest
Olimpizam

Sreda, 14.07.2021.

21:31

Damir Mikec za B92.net: Probudim se i pomislim "samo još ta medalja"

Srpski strelci razočarali su u Riju na prethodnim Olimpijskim igrama.

Izvor: Miloš Simanović

Autor: Miloš Simanović

Damir Mikec za B92.net: Probudim se i pomislim
Mikhail Japaridze/TASS/Profimedia

Ostali su „dužni“ Srbiji bar jednu medalju, ali nisu uspeli da obraduju naciju.

Priliku da se iskupe imaće u Tokiju, pet godina kasnije, o čemu smo razgovarali sa jednim od aduta – Damirom Mikecom.

"Strelci razočarali? To je veoma čudno mnogima, da... Mi se trudimo da se sa svakog takmičenja vratimo sa odličjem i obradujemo naciju, počev od Seula 1988. godine. Donosili smo medalje, sve do Rija, a onda su usledile kritike, možda i jače nego što smo očekivali“, počinje razgovor Mikec za B92.net.

Mikec će u Japanu da nastupi u dve discipline, pojedinačnoj i u miksu sa Zoranom Arunović, s kojom „puca“ na visok plasman. Pored još petoro predstavnika iz naše zemlje.

"Napravili smo određene greške pred Rio, izučili smo ih i nadam se da ćemo u Tokiju biti iskusniji i spremniji. Nadam se da će neko od nas da se vrati sa medaljom iz Japana. Sa Evropskog prvenstva smo uzeli šest, to je veliki uspeh, a ja sam osvojio dve. Srećan sam, ali i pored toga imam utisak da možemo bolje“.

Mikec će čak četvrti put nastupiti na najvećem sportskom događaju,

"Sve oči su uprte u Igre, biće specifične. Tu je pravilnik ponašanja, nema kretanja, testiranje svaki dan, čak će nas i pratiti putem aplikacije. Deluje jezivo, ali samo da se održe je bitno“, rekao je Mikec, pre nego što se „brecnuo“ kada smo ga pitali da li vidi sebe sa medaljom.

"Naravno!“, kao iz topa je odgovorio.

"Fali mi samo olimpijska medalja, pored evropske, svetske, sa Svetskog kupa, Univerziteskih igara, Mediteranskih... To bi bila kruna karijere, da imam potpuni osećaj. To mi je cilj ka kome stremim svako jutro kada se probudim“.

Koliko su se promenile okolnosti za godinu dana, s obzirom na to da su pomerene Igre.

"Moramo da razmišljamo samo pozitivno. Psiha je jako bitna, posebno u strešaljštvu. Psiha i glava su 80 odsto posla, moraš da budeš pun elana, uz dosta emocija, optimista i samog sebe da bodriš svakog dana. Uz pravi tim oko sebe, naravno. Sve je to paket koji stremi ka uspehu“.

Rio 0, a Tokio? Koliko mogu strelci?

"Možemo 15 na papiru (smeh)... Svako ima tri disciplune, ja imam dve. U ovim okolnostima niko ništa ne zna, nezahalno je prognozirati. Očekujem vanredne Igre, publici će biti zanimljivo i verujem da će biti puno obrta... Srbija uvek zna da iznenadi“, poručio je Mikec, kome smo poželeli da ostvari san, posle čega se "ozario“.

"Iz Vaših usta u Božije uši“, zaključio je.

Pa neka tako bude. Da se zaokruži sjajna karijerea.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve