Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.07.2021.

07:34

Kukolj: Nije išlo

Srpski džudista Aleksandar Kukolj eliminisan je u osmini finala Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Kukolj: Nije išlo
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kukolj se u osminu finala plasirao pobedom za samo 40 sekundi.

U osmini finala se takmičio sa nekadašnjim svetskim prvakom Guamom Čoom i izgubio.

"Ništa gore nema nego davati izjave posle izgubljene borbe, ali to je džudo. Dva i po minuta izgleda da liči na nešto. Ja sam u krajnjem slučaju izgubio od ovog momka na pretposlednjem takmičenju u borbi za medalju, išli smo na zlatan bod. Međutim, znao sam da me zlatan bod neće voditi bliže ka pobedi, jer mi je stilski najgori od svih 25 boraca. Stilski mi ne odgovara… Ali ne opterećujem se mnogo žrebom, ako sam dobar mogao sam i ovo baciti brzo, pa da mi ispadne lak žreb. Korejanci su izmislili borbu za gard, išao sam što agresivnije, da bi uopšte imao nekakvu šansu, a ne da idem na sigurno i onda da izgubim za malo, ali opet da izgubim. Baš me briga za koliko ću da izgubim… Tako da, išao sam iz sve snage, ali ne vredi. Danas nije vredelo.", rekao je Kukolj.

Srpski džudista je tek nedavno došao u kategoriju do 100 klograma.

"Osećam ih ja u rukama, da sam sa težinom u deficitu. To me malo tera da se trošim više nego oni, da bih nadomestio tu razliku. U smislu više stiskanja, moram još da radim za ovu kategoriju. Stvarno mislim da sam im blizu, da ih sve tučem, pokazao sam ja i sebi da to mogu. Samo danas nije išlo onako kako sam ja hteo da ide."

Definitivno je Kukolj naletao na rivala koji mu apsolutno ne odgovara.

"Ja sam se kvalifikovao ispod nosioca, tako da sam znao da ću ići na nosioca u grupi. Trojicu od njih sam pobeđivao, a sa većinom se nisam borio. A od ovog nosioca sam gubio, kao i od Fonseke. Ne treba da budeš genije pa da vidiš da štrkljam dugačak i da mi ti niži borci koji se podvlače dole, prirodno ceo život, da mi ne odgovaraju. Pobeđivao sam ih i oni su mene, ali jednostavno kada neko ceo život najbolje radi ono što tebi ne odgovara, to je najveći izazov uvek. Nekad prođe, nekad ne…", završio je Kukolj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Alarmantno stanje u Parizu 100 dana pred Igre

Skoro 100 dana pre početka Olimpijskih igara u Parizu, nevladina organizacija za zaštitu voda "Surfrajder Fondacija" upozorila je na "alarmantno" stanje voda Sene gde će se održati nekoliko olimpijskih takmičenja.

Beta

14:21

6 d

U fokusu

Vidi sve