Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 26.07.2021.

17:41

Bivša olimpijska šampionka sa Kosova napušta sport

Višestruka šampionka sveta i olimpijska pobednica, džudistkinja tzv. Kosova Maljinda Keljmendi odlučila je da napusti džudo.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Bivša olimpijska šampionka sa Kosova napušta sport
EPA/PETRIT PRENAJ

Ona je za prištinsku televiziju KTV rekla da će se posvetiti trenerskom poslu i pomagati njenom treneru Dritonu - Toni Kukaju da stvori nove šampione.

"Možda sam ove godine bila u nedoumici da li da odem ili da da ne idem, zbog povreda. Ali u poslednjem trenutku sam sa trenerom odlučila da se takmičim na Olimpijskim igrama. Nažalost, nije prošlo dobro, nije da nisam bila u formi, ali nije bio moj dan", kazala je Keljmendi.

Kazala je da su Olimpijske igre u Tokiju njeno poslednje takmičenje i da nije očekivala da će poslednje borbe tako proći.

Džudistkinje Nora Djakova i Distrija Krasnići donele su Kosovu dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Veoma sam srećna što se Tonijev trud i odricanje nagrađuju na ovaj način", rekla je Keljmendi.

Tridesetogodišnjakinja se tri puta takmičila na Olimpijskim igrama, dok je u Riju 2016. godine Kosovu donela prvu olimpijsku medalju.

Keljmendi je takođe osvojila dve svetske titule, kao i svetsku bronzanu medalju, kao i četiri evropska zlata i jednu bronzu. Osvojila je više Grend Slem i Grand Pri turnira, kao i jedan Masters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve