Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.03.2024.

12:30

Agasi: Srbija, Španija i Švajcarska – oni su krivi

Nekadašnji američki tensier Andre Agasi "okrivio" je Srbiju, Španiju i Švajcarsku, za činjenicu da njegovi sunarodnici nemaju Grend slem titulu 21 godinu.

Izvor:

Autor:

Agasi: Srbija, Španija i Švajcarska – oni su krivi
EPA-EFE/Susanna Saez

Proslavljeni Agasi je aludirao na tenisere "velike trojke", kada je govorio o Endiju Rodiku koji je slavio na US Openu 2003. godine.

"Ubeđen sam da su za to ‘krivi‘ Španija, Srbija i Švajcarska", rekao je Agasi, koji je potom govorio o dominaciji Đokovića, Nadala i Federera u 21. veku:

"Svako od njih je doneo pravo čudo, nešto jedinstveno. Zamislimo da jedan od njih trojice nije postojao, da li bismo sada govorili o 34 ili 36 Grend slemova dvojice od njih."

Prema Agasijevom mišljenju, jedino Karlos Alkaras iz nove generacije može da ponovi njihove uspehe.

"Alkaraz ima sve što je potrebno da napravi razliku. Međutim, ostavlja utisak da je u periodu rekonstrukcije i kao da želi da napravi spektakl svakih deset sekundi. Novak, Rafa i Rodžer su umeli da pobeđuju i kada nisu imali dobre dane. Ako me pitate ko je bolji sa 20 godina, Alkaras ili Nadal, rekao bih ovaj drugi", zaključio je Agasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve