Nova vest
Tenis

Utorak, 27.02.2024.

22:39

"Đoković je rasturio Bitlse"

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik izneo je zanimljivo poređenje Novaka Đokovića sa Joko Ono, nekadašnjom ženom Džona Lenona.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/MAST IRHAM

Bivši broj jedan je govorio o rivalitetu između Rodžera Federera i Rafaela Nadala pre nego što se pojavio srpski teniser i stavio ga u drugi plan.

Kako je to Rodik uporedio, oni su bili Bitlsi, a Novak rušilački faktor u liku živopisne Japanke.

"Čudno je, on je kao teniska Joko Ono, rasturio je Bitlse. On je onaj kojeg nismo želeli, koji nam nije bio potreban. Već smo imali rivalstvo, levoruki na desnorukog, kontrast stilova“, izjavio je Rodik i dodao:

"Onda se odjednom pojavi kiborg, robot, ali i neko ko igra s mnogo emocija, i kaže: ‘Ne zanima me taj hajp, kompletan sam igrač, ne možete da me prođete, ne možete ni oko mene, izdržaću sve vaše udarce’. Bilo je čudno, mislim da je prosečni mejnstrim navijač koji nije skroz u tenisu bio ljut na njega zbog toga."

Svakakvih je poređenja bilo u prošlosti u vezi sa Novakom, ali je ovo jedno od najoriginalnijih do sada.

Inače, Rodik je jedan od retkih tenisera koji ima više pobeda od poraza od Đokovića. Njih dvojica su se sastajali devet puta, a osvajač US Opena iz 2003. godine ima pet pobeda.

“Otišao sam u penziju da bih zadržao takvu statistiku. Nisam smeo da rizikujem“, našalio se Rodik na konto toga pre nekoliko godina.

Rodik je samo pet godina stariji od Đokovića, ali se penzionisao još 2012. godine dok se Novak i dalje nalazi na vrhu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve