Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.02.2024.

22:30

Đoković: Razbesnelo me je – morao sam to da uradim

Srpski teniser Novak Đoković kaže da ga je poraz na Vimbldonu motivisao na američkoj turneji.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: Razbesnelo me je – morao sam to da uradim
EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak je izgubio od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona, da bi potom osvojio Sinsinati i US open.

"To me je toliko razbesnelo da sam morao da dođem i pobedim sve u Americi, što sam i učinio", rekao je Đoković.

"Sports Ilustrejted", koji je na naslovnoj strani napisao "da je GOAT debata gotova", napravio je priču o Novaku, kroz koju je "provukao" različite, interesantne izjave.

Novak je tokom karijere često bio u senci Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali je vremenom dobijao sve više pažnje i ljubavi, naročito kako ovog dvojca ili bar Rodžera Federera, nema na velikoj sceni.

"Možda je to zato što Rodžer i Rafa nisu tamo. Osećam da dobijam više ljubavi od publike, zaista cenim i poštujem to", kazao je Novak, pa nešto kasnije dodao:

"Veći deo karijere sam igrao u neprijateljskom okruženju, ali sam naučio kako da napredujem. Ljudi misle da je zapravo bolje za mene ako me navijači ne vole. To izvlači najbolje iz mog tenisa".

Upitan je i tome kada će završiti karijeru.

"Možda će trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam Grend slemove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titule. Kada mladi momci počnu da me šutiraju, onda ću verovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu", zaključio je Novak.

Novak se trenutno priprema za nastup na Indijan Velsu, gde ga nije bilo pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu