Nova vest
Tenis

Sreda, 21.02.2024.

18:33

Direktor Mastersa u Majamiju kažnjen zbog promovisanja klađenja

Direktor Mastersa u Majamiju Džejms Blejk (44) kažnjen je sa 56.250 dolara od strane Međunarodne agencije za integritet u tenisu zbog saradnje sa kladionicom.

Izvor: B92

Autor:B92

Direktor Mastersa u Majamiju kažnjen zbog promovisanja klađenja
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Bivši američki teniser je imao komercijalni ugovor sa jednom kladioničarskom kompanijom što je strogo zabranjeno prema propisima.

Nekadašnji četvrti "reket" sveta "bio je kooperativan tokom istrage i nije pobijao optužbe sa kojima je suočen", rečeno je iz Agencije za integritet u tenisu.

Direktor Mastersa 1000 u Majamiju, sankcionisan je zbog svoje uloge ambasadora brenda za sportsko klađenje, a suočava se sa još jednom kaznom, od 131.250 dolara, uključujući i osamnaestomesečnu suspenziju u slučaju novog prekršaja.

Teniski antikorupcijski program (TACP) zabranjuje "favorizovanje, podsticanje i/ili promovisanje" klađenja", podseća ITIA u svom saopštenju za javnost.

Međutim, sadašnji slučaj je više "pitanje percepcije nego korupcije“, kaže predsednica Antikorupcijske agencije Karen Murhaus.

"Pravila se primenjuju na igrače, trenere, zvaničnike i akreditovano osoblje turnira, od kojih svi imaju mogućnost da utiču na ishode ili imaju pristup insajderskim informacijama", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve