Nova vest
Tenis

Sreda, 21.02.2024.

08:10

Hrvatski "džin" završio karijeru

Hrvatski teniser Ivo Karlović odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

Izvor: MT

Autor: MT

Hrvatski
EPA-EFE/JASON SZENES

Jedan od najboljih servera svih vremena poslednji meč odigrao je 2021. na US openu, gde je u prvom kolu ispao od Andreja Rubljova.

"Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao poslednji turnir i još uvek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje", napisao je Karlović na Tviteru i nastavio:

"Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspeo da prevladam".

"Želeo bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprineli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrškai tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podelim svoje znanje i sva neverovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam".

Karloviću je najbolji plasman u karijeri bilo 14. mesto na ATP listi, a osvojio je i osam titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu