Nova vest
Tenis

Utorak, 20.02.2024.

16:46

Toni Nadal: Realnost je da pobeđuje Đoković, ali ne onaj iz 2011. ili 2015.

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je razlog zašto je 2017. prekinuo saradnju sa bivšim brojem jedan.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Toni Nadal: Realnost je da pobeđuje Đoković, ali ne onaj iz 2011. ili 2015.
Foto: Profimedia/Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage

U intervjuu za "Huelva informacion", iskusni stručnjak je pričao i o drugim teniskim temama, aktuelnom trenutku i problemima koji se ne mogu zaobići.

Na pitanje zašto je posle tako mnogo godina prestao da radi sa Nadalom, Toni je rekao da svaki proces ima svoj kraj.

"Prestao sam da treniram Rafu jer sam smatrao da je moja faza gotova. Shvatio sam da su mom bratancu potrebne druge stvari i da bi moj doprinos moj mogao da ide u drugom smeru", rekao je Toni.

Priznao je da mu se ne dopadaju mnoge stvari u današnjem tenisu.

"Ne dopada mi se sve to jer ima malo prostora za taktiku. Volim sport kada je kombinacija fizičkog i mentalnog, a danas u tenisu, zbog brzine kojom ide loptica i onog što se radi na terenu, teško je postaviti taktiku. Sport je sada sav u tehničkom, tako da ima malo prostora za kreativnost. Više volim da vidim igru sa greškama i manje znanja, nego onu u kojoj neko kaže, 'znam da mram da gažam tamo, potom tamo'...Sport shvatam kao neophodan dodatak za razvoj ljudskog bića", jasan je Toni.

Kada je tenis postao stvar tehnike, pitanje je da li su onda bolji igrači sada.

"Realnost je da onaj koji nastavlja da pobeđuje je Đoković. Novak koji nije onaj iz 2011. ili 2015. godine, već pre neki inferiorni Đoković, jer je normalno da tokom godina njegov nivo padne. Imate veoma dobre igrače, kao Siner ili Alkaras, ali ono što je povećano je prosečan nivo tehnike i udaračkih sposobnosti. Na kraju, sport uvek napreduje, mada moramo da imamo na umu da se rekordi ne obaraju preko noći", smatra iskusni stručnjak.

Rafaela Nadala nema ove nedelje u Dohi, Tonija su pitali hoće li njegov rođak uskoro na teren.

"Znao sam da kod njega postoje sumnje, ali slučajno sam saznao da neće igrati. Razumem da ne volite da se takmičite ako niste na sto odsto. Nadam se da ćemo ga videti uskoro", zaključio je Toni Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu