Nova vest
Tenis

Utorak, 20.02.2024.

20:50

Novak dobija bistu u gradiću u Francuskoj

Novak Đoković, prvi teniser sveta, uskoro bi mogao da dobije bistu u jednom francuskom gradiću.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak dobija bistu u gradiću u Francuskoj
Foto: Profimedia/ Stringer / Anadolu

Naime kako prenosi portal "Svi Srbi u Parizu", predsednik udruženja Saša Pešić kao i Dragoslav Kule Perišić, pokrenuli su inicijativu da Novak Đoković dobije bistu u gradiću Tonon le Ban.

Reč je o mestu sa nekih 35.000 stanovnika na istoku Francuske, na samoj obali Ženevskog jezera.

Na vanrednoj sednici gradske skupštine odlučeno je da se postavi Novakova bista te da se po srpskom teniseru nazove jedna hala i kompleks teniskih terena.

Za odluku su glasali svi članovi Skupštine grada.

"U martu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime. Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji koji dolazi iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a da to urade zajednički jedan umetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Gradonačelnik Kristof Arminjon je rekao juče da će inaguraciji prisustvovati predsednik Francuske teniske federacije, gospodin Žil Moreton zajedno sa svojim prijateljem, predsednikom teniskog saveza Tonon le Bana, gospodinom Žerarom Bastijanom", stoji u tekstu na pomenutom portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu