Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.12.2023.

08:41

Odmah težak zadatak za Nadala – bivši Grend slem šampion koji ume protiv Španca

Španski teniser Rafael Nadal će svoj prvi meč (u singlu) po povratku na teren igrati protiv Dominika Tima.

Izvor:

Autor:

Default images
Foto: Profimedia

Duel nekadašnjeg prvog i trećeg tenisera sveta će biti najzanimljiviji u prvom kolu turnira u Brizbejnu iz serije 250.

Austrijanac, trenutno 98. teniser sveta, je igrao kvalifikacije za taj turnir protiv Džejmsa Mekejba i umalo ispao.

Domaći teniser je imao tri meč lopte u drugom setu, ali je Tim napravio veliki preokret i slavio rezultatom 3:6, 6:4, 6:4.

Biće to njihov prvi susret od 2020. godine u kojoj je Tim osvojio svoju jedinu titulu na Grend slemovila slavivši na US Openu.

Njih dvojica će na teren izaći prvog dana nove godine, a Španac ima devet pobeda iz dosadašnjih 15 duela.

Nadal je već odigrao jedan meč u Brizbejn i to u dublu sa Markom Lopesom, a bolji od njih je bio australijski par koji čine Maks Pursel i Džordan Tompson sa 6:4, 6:4.

Iako će najverovatnije izazvati najviše pažnje zbog Nadalovog povratka, njihov meč nije jedini zanimljiv na startu u Brizbejnu. Meč Endija Marija i Grigora Dimitrova obećava, baš kao i duel Holgera Runea i Maksa Pursela koji će biti željan dokazivanja pred svojim navijačima.

Marton Fučovič će igrati protiv Matea Arnaldija, Ben Šelton sa Romanom Safijulinom, dvojica Tomas(š)a, Ečeveri i Mahač, će takođe igrati, a u Australiji će veliku pažnju izazvati i direktan duel dvojice tenisera iz te zemlje Džordana Tompsona i Aleksandra Vukića.

U međuvremenu je završen i prvi duel u Brzibejnu u kom je Aleksander Ševčenko u dva seta (6:3, 6:2) eliminisao Luka Van Aša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu