Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.05.2023.

12:42

Ruska teniserka oslobođena sumnji za nameštanje mečeva

Ruska teniserka Jana Sizikova oslobođena je sumnje i takmičiće se na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ruska teniserka oslobođena sumnji za nameštanje mečeva
Foto: Profimedia

Ona je ranije uhapšena zbog sumnje u nameštanje mečeva, a da je oslobođena sumnje i da će takmičiti u Parizu, rekao je njen advokat Frederik Belo.

Belo je u izjavi agenciji Asošiejted pres rekao da je slučaj zatvoren prošlog meseca "s obzirom na to da krivični postupak nije mogao biti pokrenut jer se ne mogu potvrditi činjenice za koje je Sizikova optužena".

"Gospođa Sizikova, koja je oduvek tvrdila da je nevina, stoga je definitivno oslobođena svake sumnje",
naveo je advokat.

Sizikova je uhapšena tokom Rolan Garosa 2021. godine zbog sumnje da je učestvovala u nameštanju meča u dublu. Ona je na kratko bila u pritvoru i neigrala je sve navode.

Tužilaštvo u Parizu tada je saopštilo da je ona uhapšena "za sportski mito i organizovanu prevaru" i da su ta dela verovatno počinjena u septembru 2020. godine.

Sumnja se na jedan meč na Rolan Garosu koji je odigran u septembru ili oktobru 2020. godine. Taj grend slem je odigran u tom periodu zbog pandemije korona virusa.

Slučaj je otvorila francuska policijska jedinica specijalizovana za prevare u klađenju i nameštanje mečeva. Ta jedinica ranije je sarađivala sa belgijskim vlastima na istrazi sumnjivih mečeva na nižim nivoima profesionalnog tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu