Nova vest
Tenis

Sreda, 07.12.2022.

16:35

ATP kaznio LTA i Vimbldon sa milion dolara

Britanska teniska asocijacija (LTA) i organizatori Vimbldona kažnjeni su od strane ATP sa milion dolara.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

ATP kaznio LTA i Vimbldon sa milion dolara
Foto: Profimedia

To je učinjeno zbog odluke o zabrani učešća ruskih i beloruskih takmičara letos na Vimbldonu.

LTA je uoči početka trećeg grend slem turnira sezone donela odluku da u svetlu sukoba u Ukrajini ne dozvoli teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da se takmiče.

WTA je već prethodno kaznio LTA, a sada se oglasio i muški deo teniskog karavana.

Po saznanju odluke stigla je i reakcija LTA, oni smatraju da je odluka o kažnjavanju asocijacije pogrešna.

"LTA je duboko razočarana odlukom. ATP u svojim nalazima nije prepoznao specifične okolnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, kao ni odgovor međunarodne sportske zajednice i Vlade Velike Britanije na tu invaziju. ATP ovo vidi kao čisto kršenje njihovih pravila, uz iznanađujući manjak empatije za situaciju u Ukrajini, kao i jasan nedostatak razumevanja za posebnu situaciju u kojoj se LTA našla", kaže se u saopštenju LTA.

Oni dalje dodaju da će finansijska kazna imati značajan efekat na mogućnost LTA da razvija i organizuje tenis u zemlji, pa će poseban ceh platiti brojni čelendžeri koji su organizovani kako bi se dale veće šanse slabijim igračima za zaradu.

Iz LTA takođe dodaju da će pre novih koraka sačekati na ishod žalbe koju su ranije uložili zbog kazne koju im je prethodno izrekla WTA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu