Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.12.2022.

20:54

"Novak je kao klinac naučio da pobeđuje"

Novak Đoković je kao peti završio ovu sezonu, a uskoro slede pripreme za narednu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Rekordera po broju nedelja na čelu ATP liste pohvalio je poznati teniski trener, Patrik Muratoglu koji kaže da zna tajnu njegovog uspeha.

Francuski stručnjak je ubeđen da je za Novakov veliki uspeh u seniorskoj konkurenciji zaslužno to što je još kao dečak naučio da pobeđuje.

"Ovo je nešto što možda niste znali o Novaku Đokoviću. Još 2001. sa 14 godina bio je trostruki evropski šampion u singlu, dublu i na timskom nivou. Biti šampion, to traži da se nauči kako se to radi, to se uči u mlađem uzrastu. Veoma je interesantno videti kako su mnogi vrhunski šampioni bili super uspešni kao mladi. To je slučaj kod većine njih", kaže Muratoglu.

On je ubeđen da će Novakov primer slediti i neki mlađi igrači, koji su bljesnuli nedavno.

"Znamo da je kod Novaka bilo tako, ali to je slučaj i kod Holgera Runea, Karlosa Alkarasa, od starijih Rafaela Nadala i Lejtona Hjuita. Mogu mnoge da imenujem. Naučiti da se takmičite na vrhunskom nivou, kada razvijate oružja za budućnost, to je ključ za uspeh na visokom nivou", zaključio je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu