Nova vest
Tenis

Subota, 07.05.2022.

20:49

Alkaras: Obojica smo bili sjajni

Karlos Alkaras je za dva dana ostvario dve fantastične pobede u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras: Obojica smo bili sjajni
Foto: Profimedia

Pobedio je Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, dve teniske legende i tako se plasirao u drugo masters finale u karijeri - posle Majamija, gledaćemo ga i u nedelju u Madridu.

Posle tri sata i 35 minuta igre i drame sa Novakom Đokovićem, Alkaras je slavio sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

"Iskreno, ne znam u čemu je bila razlika između pobede i poraza. Bio je blizu, imao je šansu za brejk krajem drugog seta. Novak je bio tako blizu i u taj-brejku. Obojica smo odigrali neverovatan meč, iskreno ne znam šta je presudilo", rekao je posle meča za Tenis Čenel.

Činjenica je da je u velikom naletu, ovo mu je bila 27. pobeda u 30 mečeva od početka sezone. Planira da slavi i u finalu.

"Ove dve pobede mi daju mnogo samopouzdanja, osećam sve to pred finale. Odigrao sam dobar meč, a što se tiče ostatka sezone, nadam se da ću i dalje igrati protiv najboljih i pobeđivati ih. To me puni novom energijom", dodao je momak iz Mursije.

U Majamiju je osvojio titulu, nada se tome i pred svojom, španskom publikom.

"Nema granica, pokušavam da se oporavim, da budem dobar na svakom turniru, da budem uz najbolje. Sutra ću ići u finale kao što sam u Majamiju, srećan sam zbog tog drugog masters finala", zaključio je Alkaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu