Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.01.2022.

10:20

Vučić o Đokoviću: Hajka i iživljavanje, tako je kad ne mogu da ga pobede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem.

Izvor: MS

Autor: MS

Vučić o Đokoviću: Hajka i iživljavanje, tako je kad ne mogu da ga pobede
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Vučić je ukidanje vize srpskom asu za ulazak u Australiju ocenio kao iživljavanje tamošnjih političara.

Takođe, i da naša država čini sve kako bi dobio adekvatne uslove tokom karantina, ali i da mu se odobri nastup na Grend slemu u Melburnu.

"Ono što smo mogli uradili smo. Prvi put sam razgovorao juče sa Novakom, a jutros drugi put. Pozvali smo australijskog ambasadarora, isto kao što je i Ana Brnabić moleći da, pre ponedeljka kada je konačna odluka, da se Đokoviću omogući da ne bude u zloglasnom hotelu, već u nekoj iznajmljenoj kući. Da se spremi turnir kako treba. Ono što je Novak tražio mi smo to učinili i to je naša obaveza. Da šititmo naše građane", rekao je Vučić.

On je napomenuo da se vodi hajka u Australiji prema Đokoviću od tamošnjih političara.

"Sve što možemo da preduzmemo smo tu. Ministarsportso spoljnih poslova radi na tome. Ono što nije fer je da se vodi hajka, od australijskog premijera pa do svih. Glume da pravila važe za sve, a više njih su pustili na isti način kao što je hteo Novak. Svakome je jasno o čemu se radi, nemam dlake na jeziku i ne plašim se da kažem istinu. Pričao sam i sa ocem Đokovića, radimo sve što možemo", rekao je Vučić.

"Plašim se da će da se nastavi ovo iživljavanje. Kad nekog ne možete da pobedite onda se bavite ovim stvarima", zaključio je.

Sva dešavanja oko Đokovića pratimo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu