Nova vest
Tenis

Sreda, 05.01.2022.

21:43

Srđan Đoković: Mogu da ga utamniče i bace u lance – Novak je Spartak

Srđan Đoković, Novakov otac, kaže da je najbolji teniser sveta postao simbol slobode.

Izvor: B92

Autor:B92

Srđan Đoković: Mogu da ga utamniče i bace u lance – Novak je Spartak
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Novak se već sedam sati nalazi na aerodromu u Melburnu, gde čeka odluku o ostanku ili odlasku iz te zemlje.

"Moj sin se noćas nalazi u australijskom zarobljeništvu, ali nikada nije bio slobodniji. Od ovog trenutka, Novak je postao simbol i vođa slobodnog sveta, sveta siromašnih i potlačenih zemalja i naroda", rekao je Srđan Đoković i dodao:

"Moj sin Novak Đoković je pokazao da i mala, ali herojska zemlja kao što je Srbija može imati najboljeg tenisera i sportistu svih vremena i ta istina više ne može da se sakrije."

Srđan kaže da se Novak bori za ravnopravnost svih na svetu.

"Noćas ga mogu utamničiti, sutra ga mogu staviti u lance, ali istina je kao voda i ona uvek pronalazi svoj put. Novak je Spartak novog sveta koji ne trpi nepravdu, kolonijalizam i licemerje, već se bori za ravnopravnost svih ljudi na planeti, bez obzira na njihovu boju kože, bez obzira na to kom se Bogu mole i koliko novca imaju."

Sve pratimo u LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Tenis

Gof ide u Pariz

Druga teniserka sveta Amerikanka Koko Gof učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštila je danas Američka teniska federacija.

Beta

23:42

17 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu