Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.12.2016.

17:52

Novak već pronašao novog trenera?

Najbolji srpski sportista u istoriji Novak Đoković rastao se u utorak sa Borisom Bekerom, a navodno je već pronašao novog trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak već pronašao novog trenera?
Getty images

Đoković je okončao izuzetno uspešnu trogodišnju saradnju sa legendarnim nemačkim igračem tokom koje je osvojio 25 titula i šest Gren slemova, uključujući i četiri uzastopna na tri različite podloge, što nikome nikada nije pošlo za rukom.

Novak je istakao da je saradnja sa Bekerom okončana jer je ostvaren cilj, a rumunski i australijski mediji pišu da će naredni trener srpskog igrača biti Daren Kejhil.

U pitanju je dugogodišnji australijski trener koji se bavio tenisom od 1985. do 1995. godine. Mnogo veće uspehe je ostvario kao trener, a u karijeri je radio sa Lejtonom Hjuitom, Andreom Agasijem i endijem Marijem izneđu ostalih.

Hjuit je uz Kejhila postao najmlađi broj jedan u istoriji, a Agasi najstariji.

Kejhil je tokom 2016. trenirao Simonu Halep i navodno upravo zbog dogovora sa Đokovićem neće produžiti saradnju sa Rumunkom. On nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju.

„Mislim da su Novak i Boris imali veoma dobru saradnju. Šest Gren slemova tokom tri godine je veliki uspeh. Beker je doprineo da Novak postane mentalno i fizički jači. Boris je rekao dovoljno, ja više od toga neću komentarisati“, rekao je Kejhil.

Birtanske kladionice su već ponudile kvote na izbor Novakovog novog trenera, ali među njima nije bilo Kejhila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve