Nova vest
Tenis

Petak, 23.02.2024.

11:30

Henman: Nisam za to da se Mari povuče

Tim Henman, nekada najbolji britanski teniseri i bivši broj četiri na svetu, protiv je toga da se Endi Mari povuče iz profesionalnog tenisa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Henman: Nisam za to da se Mari povuče
Foto: Profimedia/ IMAGO

Britanac je ove nedelje zaustavljen od 18-godišnjeg Jakuba Menšika na turniru u Dohi.

Endi je prošle godine u Kataru stigao do fina ai s obzirom da je sada ispao u osmini finala, očekuje ga gubitak bodova i dalji pad na ATP listi.

To je uslovilo da mnogi navijači zatraže od njega da se povuče, ali Henman nije pristalica toga.

"Bilo je poziva od strane nekih da se on povuče, ali ja nisam za to. Biti profesionalni teniser je najlepši posao na svetu. Dok postoji ta glad, dok su tu želja i motivacija da se nastavi sa radom i on uživa u tome, trebalo bi da nastavi. Ima mnogo vremena kada može da se povuče", kaže Henman.

Višestruki polufinalista Vimbldona veruje da će se Mariju trud isplatiti.

"Sa svim što je postigao, uz tri slema u dva olimpijska zlata, bilo bi lako da se zahvali svima i ode u suton. Nagrade na terenu su pobede i on je najfrustriraniji od svih ako ne igra na nivou svojih sposobnosti. On će nastaviti naporno da radi s verom da će rezultati doći. I ja svakako verujem da hoće", zaključio je Henman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu