Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.03.2014.

23:52

Ana: Izgubila sam osećaj

Srpska teniserka Ana Ivanović navela je da su uzroci eliminacije sa turnira u Majamiju njena loša igra i dobar nastup Petre Kvitove.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ivanovićeva je završila takmičenje u osmini finala, prvi set je rešila u svoju korist rezultatom 6:3, ali je sledeća dva izgubila sa „nulom“.

"Počela je da igra zaista jako dobro i stvarala je pritisak na meni...Izgubila sam osećaj, nisam znala gde će da završi loptica, ni moja ni njena. Onda sam malo počela u svemu tome da paničim“, objasnila je Ivanovićeva.

Ona je počela mnogo dobro da igra i duboke lopte i da napada moj servis i stalno sam osećala pritisak. Ubacila je veliki procenat prvog servisa. Bilo je malo i sa jedne i sa druge strane", rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je rekla da je čak i u drugom i trećem setu osetila u nekoliko navrata da je mogla da preokrene meč, ali da nije uspela.

"Bilo je momenata koji su mogli da promene meč, ali nekako nije išlo u moju korist. Malo sam pala i neke lopte za koje sam imala osećaj nisam iskoristila. Ona je sve vreme dobro igrala i stvarala pritisak i nisam mogla da uđem u ritam. To je nešto na čemu treba da radim".

Pre eliminacije Ivanovićeva je pokazivala jako dobru igru, ali je istakla da ima još mnogo stvari na kojima treba da radi sa svojim timom.

"Za neke treba vremena da se slegnu. Prva stvar na kojoj treba da radimo je da držim nivo igre iz meča u meč, fali mi taj kontinuitet. Ali, i to je sastavni deo sporta, ima jako mnogo mečeva. Malo je već i stigao umor...Nisam ni dugo bila kod kuće i toga sam se uželela. U svakom slučaju, bilo je jako mnogo pozitivnih stvari, ali i mnogo onih na kojima treba da radimo i, naravno, još mnogo turnira".

Do kraja sezone glavni cilj joj je koncentracija na grend slemove, ali i druge stvari.

"Dugoročni cilj jeste grend slem, ali svaki dan imamo male ciljeve na kojima želimo da radimo da bih popravila igru. Kada igram dobro, to je na veoma visokom nivou, samo to moram da radim malo češće", zaključila je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu