Nova vest
Tenis

Sreda, 15.01.2014.

09:25

Lajović: Novak me uvek savetuje

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je za B92 da je presrećan što je ostvario prvu pobedu u karijeri na Gren slemu i da mu znače saveti Novaka Đokovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lajović se prvi put u karijeri našao u glavnom žrebu jednog od najvećih turnira na svetu, a na startu Australijan Opena slavio je protiv Lukasa Pujea iz Francuske u četiri seta i sada ga očekuje susret sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Utisci posle prvog kola su u svakom smislu pozitivni jer su ovakvi turniri i pobede n a njima nešto što svaki igrač priželjkuje. Najveća razlika po meni je igranje u tri dobijena seta i na svakom meu je potrebno pružiti maksimum“, rekao je Lajović za B92.

Mladi srpski teniser istakao je da su uslovi u „Melburn parku“ u svakom smislu vrhunski.

Atmosfera je na vrhunskom nivou kao i sam turnir, svi su maksimalno spremni posle priprema za prvi Gren slem sezone. Mogu reći da nije teško adaptirati se na ovako dobre uslove“, naglasio je Lajović.

Prve dane Australijan Opena obeležili su teški uslovi, nikada više igrača nije kolabiralo na terenu.

Temperature su jako visoke. Bilo je izmereno čak 43 stepena, ali ja sam uspeo da se prilagodim, pre svega mentalno, jer sam znao da će biti mnogo vruće i da će meč trajati dugo. Takođe, u toku meča sam pokušavao da pijem što više tečnosti i jedem banane ili proteinske čokoladice jer je telu potrebno mnogo energije da održava temperaturu tela u normalu. Srećom, u toku meča nisam osećao nikakve fizičke tegobe“, istakao je Lajović.

Već na drugoj stepenici Lajovića očekuje igrač koji je među 20 najboljih na svetu, a na pitanje kako procenjuje svoje šanse u tom meču, srpski teniser je rekao:

Nišikorija sam imao prilike da vidim nekoliko puta uživo, mnogo više na televiziji. Biće, naravno, jako teško protiv njega, moraću da pružim svoj maksimum da bih došao u priliku da pobedim. On igra veoma brz tenis i jako je opasan na ovakvoj podlozi, tako da mi neće biti nimalo lako“, rekao je Lajović.

Lajović je istakao da je u odličnom kontaktu sa ostalim srpskim teniserima, a da stalno dobija korisne savete od Novaka Đokovića.

U kontaktu sam sa našim igračima, a Novak mi stvarno uvek da savet kad god se vidimo“, rekao je Lajović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu