Nova vest
Košarka

Utorak, 16.09.2014.

13:13

Danilović i Čović: Ogroman uspeh!

Čelni ljudi košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda Predrag Danilović i Nebojša Čović ocenili su da je reprezentacija Srbije napravila veliki uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebro tako se na najbolji način vratila u svetski košarkaški vrh.

"Ne bi trebalo biti previše pametan i komentarisati fantastičan uspeh. I polufinale je bilo uspeh, a tek srebrna medalja. To je nešto najlepše što može da se desi našoj zemlji. Nisu nas gledali sa prevelikim poštovanjem, a sada je ono vraćeno".

"Još veća stvar je što konačno imamo tim. Momci su sazreli, selektor Đorđević je hrabro postavio ekipu iako nije imao veliko iskustvo. Lepo je videti decu sa košarkaškom loptom na terenima", rekao je Danilović.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović istakao je da je košarka nacionalni sport u Srbiji.

"Kada to kažem, ne guram prst u oko fudbalu. Izvanredno je što je tradicija nastavljena. Đorđević je bio na balkonu kao igrač, a sada kao selektor. Posebno želim da naglasim da su od 12 igrača, šestorica došla iz naše lige koja je dosta osporavana. Ovo je dobra podloga za svetlije dane srpske košarke. Ne smemo da podlegnemo našem mentalitetu i da posle uspeha usledi pad", naveo je Čović.
On i Danilović su u utorak, u ime klubova koje vode potpisali sponzorske ugovore sa turskom klinikom Adžibadem.

Selekcija Srbije u nedelju uveče je u finalu Mundobasketa u Madridu izgubila od SAD sa 129:92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve